CSSEdit

CSSEdit 2.6

Bewerk je css-code zonder code te schrijven

VOOR

  • Overzichtelijk gebruikersinterface
  • Handige bewerkingspanelen
  • Koppeling bewerking en preview
  • Download code rechtstreeks van websites

TEGEN

  • Geen tutorials

Excellent
9

Met de evaluatieversie van CSSEdit creëer en bewerk je cascading style sheets, oftewel css-bestanden. De populaire programmeertaal CSS dient om de vormgeving van elementen van webpagina's te definiëren. CSSEdit geeft de gebruiker een duidelijke visuele voorstelling van net gemaakte bewerkingen. Door zijn gebruiksvriendelijkheid is het programma interessant voor zowel de beginnende als doorgewinterde websiteontwikkelaar.

In het CSSEdit bewerkingsscherm gebruik je panelen waarmee je zaken als tekststijl, randen en achtergrondkleuren aanpast. Hiervoor schrijf je geen enkele code. Naast deze panelen vind je wel de werkelijke css-code, zodat ook handmatig aanpassen mogelijk is. Koppel je vervolgens het css-bestand aan een html-webpagina, dan zie je het gevolg van de bewerkingen meteen in het Preview-raampje.

CSSEdit heeft een prachtig gebruikersinterface, waarmee je op intuïtieve wijze tussen de verschillende weergaven navigeert. Waar CSSEdit voor geavanceerde webdesigners snel te begrijpen zal zijn, is het voor een beginner echter niet zo'n eitje. Het is dan ook jammer dat er geen tutorial bijzit, om de gedachte achter de programmeertaal duidelijker te maken.

CSSEdit is een godgeschenk voor programmeurs die niet per se alle code willen intypen. De verscheidene weergaven en onmiddelijke afbeelding van bewerkingen leiden tot een beter begrip van de css-code. CSSEdit is dan ook zeker het proberen waard voor ieder die op de Mac css programmeert.

Meeste downloads Programmeertalen voor mac

Meer
CSSEdit

Download

CSSEdit 2.6

Beoordelingen about CSSEdit

Promotie×